12 священиків на Кіпрі відсторонено від служби за відмову від вакцинації

На сьогоднішній день 12 священиків на Кіпрі відсторонено від церковного служіння та відправлено до обов’язкової тримісячної відпустки. Причина – відмова від вакцинації від коронавірусу. Їхнє покарання також охопить період великодніх свят.

Рішення ухвалив архієпископ Кіпру Хризостом ІІ. На початку січня він попередив про жорсткі дії проти нещеплених священнослужителів. Таким чином, 12 священнослужителів опинилися на «духовному карантині».

Зі 123 священиків архієпископії 27 не були вакциновані в день оголошення про намір санкціонувати. 15 з них отримали необхідну дозу або були звільнені за медичними показаннями. “Інші 12 зіткнуться з наслідками, оскільки вони не тільки не послухалися голови Церкви зробити щеплення, але й переконали віруючих слідувати за ними”, – сказав архієпископ.

Невакциновані священнослужителі вирушають у обов’язкову тримісячну відпустку. Їхня зарплата буде урізана. Їх також змусили утримуватись від участі в будь-яких церковних обрядах.

Глава Кіпрської церкви заявив, що якщо санкціоновані священики не покаються і продовжать не підкорятися вимогам протягом 3 місяців, їхнє усунення може бути продовжено до 6 місяців або призвести до позбавлення посади.

Впливовий 80-річний архієпископ Хризост II є рішучим прихильником імунізації від коронавірусу, як «християнського обов’язку». Сам він одержав уже третю дозу вакцини.