Головний економічний радник Дональда Трампа подав у відставку

Президент США в Твіттері повідомив, що голова Ради економічних консультантів Білого дому Кевін Хассетт скоро «піде». Причин відставки Дональд Трамп не вказав.

«Кевін Хассетт, який виконав таку велику роботу для мене і адміністрації, скоро піде, а його наступник стане відомий, як тільки я повернуся до США»,- написав Дональд Трамп в Твіттері на борту президентського літака ВПС-1, що прямував до Європи.

В іншому твіті Трамп подякував Хассетта за його роботу і назвав його «справжнім другом».

Хассетт – ще один високопоставлений чиновник Білого дому, який залишає адміністрацію президента США з тих пір, як Дональд Трамп вступив на посаду в січні 2017 року.

До того, як почати роботу в Білому домі, Хассетт був науковим співробітником, що спеціалізувався на фіскальній політиці. У Білому домі він займався, серед іншого розробкою плану реформування імміграційних правил і підтримкою відмови від санкцій США щодо країн, які купують іранську нафту.

Рейтер підкреслює, що відставка Хассетта відбувається в період крайньої напруженості в відносинах США з їх провідними торговельними партнерами, в тому числі з Китаєм.

Нещодавно президент США оголосив також про введення кримінальної відповідальності за ввезення будь-яких товарів з Мексики.