Черги на вакцинацію від COVID-19 в Україні після рекордної кількості загиблих та інфікованих

За повідомленням Reuters, сотні людей вишикувалися в чергу в українській столиці, Києві, для вакцинації від COVID-19 після досягнення рекордного рівня інфікованих і загиблих, що спонукало владу посилити протиепідемічні заходи.

За останні 24 години було зареєстровано 22 415 інфікованих, що перевищує попередній рекорд у 20 341 інфікованих 3 квітня. Дані Міністерства охорони здоров’я також показують, що ще 546 людей померли, що більше, ніж попередній рекорд у 538 жертв, зафіксований у вівторок (19 жовтня).

Кількість коронавірусних інфекцій серед 41-мільйонного населення України зростає протягом декількох тижнів, що спонукало уряд посилити обмеження минулого місяця.

Вакцинація обов’язкова для державних службовців та деяких інших професій, наприклад, таких як вчителі. Нещепленим громадянам заборонено відвідувати ресторани, спортивні та інші громадські заходи.

Львів також посилив обмеження на початку цього місяця і заявив, що може зробити це знову, в той час як мер Києва заявив сьогодні, що на цьому тижні місто увійде в «червону» небезпечну зону, і що будуть введені відповідні обмежувальні заходи.

Молода пара повідомила агентству Рейтер після отримання перших доз вакцини, що імунізація дозволить їм працювати.

“Оскільки це стає обов’язковим, у нас немає іншого вибору, окрім як зробити це. В іншому випадку ми б цього не зробили”,- сказав 24-річний Владислав.

На питання про високий рівень інфікування і смертності 23-річна Марія відповіла: «Люди не носять масок, не використовують антисептики. Ось чому вони заражаються”.

Незважаючи на черги в Києві, загальний рівень вакцинації в Україні залишається низьким. За даними уряду, близько 8,4 мільйонів українців отримали свою першу вакцину, а 6,7 мільйона осіб були вакциновані повністю.

Щоб прискорити процес, влада відкрила сотні пунктів вакцинацій, у тому числі на вокзалах, після того, як нещепленим заборонили подорожувати на великі відстані.

Кількість людей, інфікованих пандемією в Україні, становить 2,7 мільйона осіб, 62 389 осіб померли.