Голова «Укравтодору» Новак подав у відставку

Славомир Новак, виконуючий обов’язки голови «Укравтодору», подав у відставку. Про це він повідомив в соціальних мережах. Він також заявив, що отримав нову пропозицію про роботу в Україні.
«Всього кілька тижнів тому, в зв’язку з закінченням трирічного терміну повноважень і новою пропозицією (роботою), яку я отримав, а також особистими планами, я вирішив припинити свою роботу в якості голови «Укравтодору», – написав він у Facebook.
Новак подав заяву про відставку українському прем’єр-міністру Олексію Гончаруку і повинен покинути свій пост до 1 жовтня. Новак повідомив в Твіттері, що він залишаєся в Україні, де йому запропонували нову роботу. Він не повідомляє ніяких інших подробиць.
Після публікації інформації про відставку Новак також підвів підсумки своєї діяльності в «Укравтодорі».
«За три роки нелегкої, але важливої ​​роботи я надзвичайно задоволений результатами, які були досягнуті в Україні», – написав він. «Як людина з великим політичним досвідом, я не знаю іншої країни у світі, де дорожня політика була б так успішно реформовано за такий короткий термін»,- підкреслив він.
Серед своїх достоїнств Новак згадав, створення Дорожнього фонду, інвентаризацію доріг і більш ефективне використання кредитів Міжнародного валютного фонду. Він також заявив, що хоча він залишає свій пост, він готовий допомогти як прем’єр-міністру України, так і його наступнику в «Укравтодорі».
Тим часом, два тижні тому Українське національне агентство по боротьбі з корупцією представило в суд звіти про неправдиву інформацію, що міститься в деклараціях про доходи Славоміра Новака. Виконуючий обов’язки голови «Укравтодору», раніше був політиком Громадянської платформи і міністром транспорту в уряді Дональда Туска. Він має польське і українське громадянство.
За даними прес-служби Національного агентства з попередження корупції України, співробітники цього відомства визначили, що в декларації про доходи за 2017 рік Новак недооцінив свої активи на 189,2 тисячі гривень.