Бізнес з виробництва прапорів США, Ізраїлю та Великобританії процвітає в Ірані

Найбільший завод з виробництва прапорів в Ірані процвітає. Завод виробляє прапори Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Ізраїлю, які використовуються тільки з однією метою – їх спалюють іранці на демонстраціях протесту в країні, повідомляє Reuters.

На заводі в місті Хомейн, на північному заході від столиці Тегерана, молоді чоловіки та жінки друкують прапори вручну, а потім розтягують їх для просушування. У найбільш завантажений період завод виробляє 2000 американських та ізраїльських прапорів на місяць, це більше 139 354 квадратних метрів прапорів на рік.

На підтримуваних державою мітингах і акціях протесту в Ірані демонстранти часто спалюють прапори трьох зазначених країн.

«У нас немає проблем з народами Великобританії та США. У нас є проблеми з їхніми урядами. У нас є проблеми з їх президентами, з їх неправильною політикою», – прокоментував ситуацію Гассем Ганджані, власник заводу з виробництва прапорів “Diba Parcham”.

“Народи Сполучених Штатів та Ізраїлю знають, що у нас з ними немає проблем. Якщо люди спалюють прапори цих країн на різних мітингах, це всього лише демонстрація їх протесту”, – пояснив він.

Для прихильників жорсткого курсу антиамериканські настрої завжди були в центрі Ісламської революції в Ірані, а іранські лідери продовжують засуджувати США як великого Сатану.