Пожежа забрала життя багатьох пацієнтів в лікарні для лікування СOVID в Північній Македонії (ВІДЕО)

Міністр охорони здоров’я Венко Пилипче повідомив, що щонайменше 10 людей загинули в результаті сильної пожежі в лікарні в місті Тетово в Північній Македонії.

Пожежа спалахнула в лікарні, яка була переобладнана під хворих з COVID-19. «Інцидент жахливий і забрав багато життів», – написав Венко Пилипче в своєму акаунті в Twitter.

За попередньою інформацією, причиною пожежі став вибух. Інцидент стався близько 21:00 за місцевим часом. На момент пожежі в лікарні перебували 24 пацієнти.

“Пожежа була масштабним, тому що лікарня модульна і в ній було використано багато пластика”, – підкреслив заступник начальника пожежної охорони Тетово Сасо Трайчевскі.

Постраждалих з опіками госпіталізували в Скоп’є.

«Поки підтверджені смерті 10 чоловік, і їх число може збільшитися», – додав міністр, висловивши «глибокі співчуття» сім’ям загиблих.

«У лікарні в Тетово сталася велика трагедія. Вибух спричинив пожежу в лікарні для хворих з COVID-19. Пожежа була загашена, але багато людей загинули. Битва за порятунок інших жертв аварії триває , – сказав прем’єр-міністр Зоран Заєв.

Глава уряду в Facebook також додав, що причини смертельного пожежі наразі з’ясовуються, а в Тетово вже функціонує кризовий штаб.

Видання EdgeProp повідомляє, що в результаті пожежі в Тетово загинуло 14 осіб. Для ліквідації вогню задіяли 30 рятувальників і сім одиниць спецтехніки.