Меркель зустрілася з лівійським генералом Халіфою Хафтаром в Берліні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель DPA повідомила, що зустрілася сьогодні в Берліні з лівійським генералом Халіфою Хафтаром і підтвердила необхідність політичного врегулювання конфлікту в його країні.

За словами офіційного представника уряду Німеччини Штеффена Зайберта Меркеля, вона підкреслила важливість припинення вогню в Лівії і закликала до прогресу в досягненні цілей, поставлених Берлінської конференцією по Лівії.

Сьогоднішня зустріч Меркель-Хафтар відбулася менш ніж через два місяці після міжнародної конференції в Берліні, яка в той час була названа важливим проривом у врегулюванні конфлікту.

19 січня світові лідери, які зібралися в столиці Німеччини, погодилися продовжити ембарго ООН на постачання зброї Лівії і покласти край військової підтримки воюючих там таборів.

Однак ембарго не було особливо ефективним, і сама Берлінська конференція не сильно змінилася щодо реальної ситуації на полі, додав БТА.

Лівія впала в хаос з тих пір, як в 2011 році було скинуто диктатора Муаммара Каддафі, і стала полем битви протистоять один одному сил, підтримуваних ззовні.

Хафтар почав наступ, щоб захопити столицю Тріполі, яка знаходиться під контролем національного угоди прем’єр-міністра Файеса Сараджа, підтриманого ООН.

Туреччина підтримує уряд Сараджа, в той час як Хафтар підтримують Росія, Об’єднані Арабські Емірати і Єгипет, зазначає DPA.