Українські авіакомпанії нарощують пасажиропотік

У порівнянні з першим кварталом 2018 року, кількість пасажирів, яких перевезли українські авіакомпанії за перші три місяці цього року, збільшилася на 12 відсотків.

Схоже, що українці в своєму прагненні подорожувати до різних країн, дають можливість добре заробити вітчизняним авіакомпаніям. Про це красномовно свідчать статистичні дані про пасажирообіг за перший квартал 2019 року.

Як повідомили в Державній авіаційній службі України, кількість пасажирів, які скористалися послугами вітчизняних авіакомпаній, склала 2,4 мільйона людей. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зростання склало 12 відсотків.

Абсолютну більшість пасажирів було обслуговано на міжнародних маршрутах – 2,1 мільйона людей. Виходить, що, загалом, не так погано йдуть справи у великої кількості українських громадян, коли вони можуть дозволити собі купити квиток на літак, який в порівнянні навіть із середньою заробітною платою коштує недешево. Про мінімальну зарплату і говорити не доводиться.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом березня кількість пасажирів аеропорту «Київ» у порівнянні з березнем минулого року зросла майже на 47 відсотків.

Під час 13,6 тисяч рейсів, які були виконані протягом трьох місяців 2019 року, авіалайнерами МАУ було перевезено понад 1,5 мільйона пасажирів.