Нігерія зняла семимісячну заборону на Twitter

“Нігерія зняла заборону на Twitter через сім місяців після обмеження доступу до соціальної мережі”, – повідомляє BBC.

Уряд країни закрив Twitter у червні минулого року після того, як платформа видалила твіт президента Мухаммаду Бухарі. Влада звинуватила компанію в тому, що вона на боці сепаратистів.

Наразі уряд знімає заборону, оскільки Twitter погодився виконати певні умови, зокрема відкриття місцевого офісу в Нігерії. У компанії не уточнили, які саме вимоги вони прийняли, але написали, що «задоволені» відновленням своїх послуг у країні та залишаються «глибоко відданими» цьому.

Цей крок дозволяє мільйонам людей у ​​густонаселеній країні Африки знову використовувати платформу. Деякі користувачі продовжували отримувати доступ до сайту після його закриття, використовуючи віртуальні приватні мережі (VPN), але більшість корпоративних організацій, зокрема багато ЗМІ, підпорядковувалися розпорядженням уряду.

Аналітики вважають, що заборона коштувала нігерійській економіці мільйони доларів, особливо малим підприємствам, які використовують Twitter для зв’язку зі своїми клієнтами.

Минулого року рішення уряду Нігерії заблокувати соціальну мережу викликало міжнародне обурення зазіханням на свободу слова.