Обов’язковий карантин для іноземців після прибуття до Нью-Йорку скасовано

Відвідувачам штату Нью-Йорк більше не потрібно дотримуватися 10-денного карантину, згідно з оновленою версією рекомендацій по профілактиці коронавіруса, опублікованій Департаментом охорони здоров’я штату.

Дотримання декадного карантину особами, що прибувають з-за кордону, в новій редакції правил рекомендується, але не обов’язковий. Мандрівникам також рекомендується пройти тестування на коронавірус через три дні після прибуття, але, знову ж таки, це рекомендація, а не обов’язкова вимога.

Для поїздки до Нью-Йорку вам також знадобиться негативний тест на коронавірус, який необхідно показати представнику авіакомпанії при реєстрації. Після прибуття до Нью-Йорку необхідно заповнити спеціальну форму для департаменту охорони здоров’я, в якій мандрівник повинен повідомити, чи проходив він тестування на коронавірус і чи був раніше заражений коронавірусною інфекцією.

Раніше всі, хто прибував з-за кордону до Нью-Йорку повинні були дотримуватися карантину на 10 днів в обов’язковому порядку і під загрозою великого штрафу. Цей термін можна було б скоротити, якби пасажир пройшов тест на коронавірус на третій або четвертий день після прибуття з негативним результатом.