Ардерн вважає Меркель сильним лідером та гарною людиною

“Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн у п’ятницю вшанувала канцлера Німеччини Ангела Меркель, високо оцінивши її 16-річне лідерство в найбільшій економіці Європи і назвавши її “дуже хорошою людиною””, – повідомляє Reuters.

Лідери зустрілися практично на форумі керівників вищої ланки на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), де Ардерн згадав про ранню зустріч пари в Німеччині.

«Нечасто приїжджаєш з невеликої острівної держави, щоб зустріти людину, яка має таку владу у світі міжнародної дипломатії, яка щиро цікавиться поглядами скромного новозеландця, – згадує Ардерн. – Ваша постійна прихильність до світу, Ваша вдумливість та бажання почути точку зору інших, на мій погляд, є відображенням справжнього лідера, але при цьому просто дуже хорошої людини».

67-річна Меркель зарекомендувала себе як ікону, яка з 2005 року керувала Німеччиною через такі важливі події, як світова фінансова криза, спад у єврозоні та пандемія COVID-19, та була проголошена поборницею європейської інтеграції.

41-ліття Ардерн стала наймолодшим прем’єр-міністром Нової Зеландії, коли вона обійняла посаду в 2017 році, і за останні роки отримала всесвітню похвалу за управління пандемією, боротьбу з екстремізмом і закони про зброю після масових розстрілів і один із найрізноманітніших кабінетів мир.

Раніше цього місяця президент Франції Еммануель Макрон попрощався з Меркель, похваливши її за те, що вона зберігала єдність Європи протягом усього її терміну.