Через зараження: бари, ресторани та нічні клуби також закриваються в Лос-Анджелесі

Міська влада Лос-Анджелеса наказала закрити всі бари, ресторани і нічні клуби з півночі неділі, щоб обмежити поширення коронавірусу, передають світові ЗМІ, посилаючись на слова мера Еріка Гарсетті. Виняток становлять місця продажу продуктів харчування для дому. Захід діятиме до 31 Березня.

Влада Нью-Йорка і Лас-Вегаса раніше вживала аналогічні заходи: EMG Ristorst Group оголосила про закриття 13 готелів і казино.

Президент США Дональд Трамп закликав своїх громадян не панікувати і не поповнювати запаси ПРОДОВОЛЬЧИМИ товарами, повідомляє DPA. Він сказав, що говорив з директорами роздрібних магазинів, які закликали американців не купувати так багато і запевнили, що магазини залишаться відкритими і не буде ніяких перебоїв з поставками.

Масові покупки почалися в США, і консерви і туалетний папір зникли в багатьох супермаркетах. Гігант інтернет-магазин Amazon заявив, що в даний час на складі немає деяких товарів популярних товарних знаків, особливо предметів домашнього вжитку.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо вчора піддав критиці слабку відповідь уряду США на епідемію коронавірусу і заявив, що не розуміє, що ситуація рівносильна війні. Він оголосив, що закриває державні школи в Нью-Йорку з сьогоднішнього дня по 20 квітня – майже 1900 шкіл. Ресторани і бари були закриті. З 9 години ранку за місцевим часом у вівторок перестають працювати нічні клуби, кінотеатри та концертні зали. “Було нелегко прийняти це рішення. Але наше місто стикається з безпрецедентною загрозою, і ми повинні відповісти тим же, що і під час війни”, – сказав де Блазіо.

Штат Вашингтон також оголосив, що закриває ресторани та розважальні заклади, забороняючи зібрання з понад 50 осіб.