Львівський аеропорт йде на новий рекорд по пасажиропотоку

За минулі шість місяців 2019 року пасажиропотік міжнародного аеропорту «Львів» склав майже мільйон осіб.

Число людей, які вважають за краще користуватися послугами авіатранспорту в Україні, без сумнівів, зростає не по роках, а по місяцях. Цей факт підтверджують дані неупередженої статистики: тільки в червні послугами львівського міжнародного аеропорту скористалося понад 227 тисяч пасажирів. Якщо порівнювати з показниками минулого року, то виходить, що пасажиропотік зріс майже на 31 відсоток.

На міжнародних рейсах аеропорт обслужив 209 тисяч пасажирів, що перевищує минулорічний показник на 35 відсотків. Внутрішні рейси поки істотно відстають, ними скористалися понад 18 тисяч осіб.

У першому півріччі 2019 року пасажиропотік зріс на 46 відсотків у порівнянні з показником аналогічного періоду минулого року (652 тисячі пасажирів) і досяг позначки в 950 тисяч пасажирів. Кількість рейсів збільшилася на чверть.

По правді кажучи, зростання просто вражаюче і свідчить принаймні про дві речі: подорожі на літаках серед українців стають все більше популярними і, головне, вони можуть собі це дозволити (особливо після приходу на український ринок пасажирських авіаційних перевезень великих європейських лоукостерів). Ці авіакомпанії вже не по-дитячому борються між собою за пасажирів. Збільшують частоту регулярних польотів, розширюють маршрутну мережу, пропонують сезонні знижки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що кількість рейсів і пасажиропотік в аеропорту «Львів» настільки збільшилися, що в керівництві згадали про старий термінал.

Тепер авіакомпанії, рейси яких затримуються до п’яти годин, повинні надати знемагаючим в очікуванні пасажирам їжу та напої.