В Євросоюзі не хочуть, щоб британці оформляли в’їзні візи

 

Депутати Європейського парламенту ініціювали надання Великобританії безвізового режиму після Brexit.

Швидше за все, після остаточного виходу Великобританії зі складу Європейського союзу, британці зможуть подорожувати країнами ЄС без віз. Профільний комітет Європейського парламенту запропонував на розгляд депутатів законопроект, який передбачає можливість британцям в’їжджати в країни ЄС без віз. Передбачається, що ведення безвізового режиму не буде залежати від подальшого розвитку подій, пов’язаних з процесом виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу.

З огляду на важливість розглянутого питання і, щоб виключити різні пересуди, депутати приймали рішення про безвіз таємним голосуванням. Згідно з процедурою, через місяць депутати Європарламенту проведуть голосування з цього важливого для багатьох британців питання.

За твердженнями більшості експертів і спостерігачів, існує велика ймовірність того, що голосування євродепутатів буде позитивним. Після цього Рада ЄС та Єврокомісія мають схвалити безвізовий режим для громадян Британії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Палата громад парламенту Великобританії прийняла важливі поправки до проекту угоди про Brexit.