Британія вирішила піти, але не зовсім

Палата громад парламенту Великобританії прийняла важливі рішення про вихід країни зі складу Євросоюзу.

Керівництво Великобританії за два місяці до дня, коли країна повинна офіційно вийти з ЄС, гарячково шукає компромісні варіанти, які б задовольнили більшість депутатів Палати громад. В іншому випадку, ніхто не береться прогнозувати, які наслідки можуть бути, і як будуть розвиватися події після офіційного виходу Британії з Євросоюзу.

З семи запропонованих прем’єр-міністром Терезою Мей поправок до проекту угоди, були прийняті тільки дві. Одна з них, по суті, робить Brexit вже не таким категоричним. Справа в тому, що прийнята поправка передбачає, що в разі, якщо угода про вихід Великобританії з Євросоюзу не буде проголосована, то Британія залишається частиною єдиного митного простору ЄС. Для бізнесу це рішення дає надію, що Brexit не буде таким вже потужним негативним фактором.

Британські парламентарії також проголосували за поправку, згідно з якою уряд повинен добитися на переговорах з ЄС зміни домовленостей по Північній Ірландії. Передбачається, що парламент підтримає угоду з Євросоюзом тільки в тому випадку, якщо будуть внесені зміни по цьому питанню.

Схоже, що найцікавіше в цій історії буде відбуватися в наступні два місяці. І до кінця ніхто з експертів не знає, як ще може все обернутися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що виконавчий директор корпорації Airbus Том Ендерс назвав вихід Великобританії зі складу Європейського союзу ганьбою.