Зростання числа жертв COVID-19 триває

За останні 24 години в Італії від нового коронавируса померло ще 349 чоловік, в результаті чого загальне число загиблих досягло 2158, або збільшилося на 19 відсотків в день, повідомила Франція.

Число людей, інфікованих в країні, збільшилася з 24 747 до 27 980 осіб, або на 13% за 24 години, що є найнижчим показником з моменту виявлення перших інфікованих людей 21 лютого.

На даний момент повністю видужало 2749 осіб на відміну від 2335 попереднього дня. У відділеннях невідкладної допомоги на даний момент знаходиться 1851 особа (вчора 1672).

Прем’єр-міністр Франції Едуард Філіп запропонував перенести другий тур місцевих виборів, призначений на 22 березня, на 21 червня. Прем’єр-міністр спирався на рекомендації Вченої ради по боротьбі з коронавірусом і прийняв рішення після зустрічей з лідерами партій.

Фінляндія оголосила надзвичайний стан через коронавирус, який включає в себе закриття шкіл і заборону на відвідування будинків престарілих до 13 квітня, повідомляє DPA. Винятки будуть зроблені для дітей першого-третього класів, чиї батьки виконують життєво важливі суспільні завдання. Дитячі садки залишаться відкритими, але дітям рекомендується залишатися вдома, коли це можливо.

Прем’єр-міністр Сана Марін заявила, що програма з 19 пунктів, яка повинна бути офіційно прийнята завтра, також дозволить негайно закрити кордони, за винятком випадків повернення фінських громадян і доставки товарів.

Громадянам Фінляндії було запропоновано негайно повернутися в країну.

Зустрічі більше 10 осіб заборонені. Культурні установи, такі як бібліотеки, музеї і театри, а також спортивні зали та молодіжні центри, закриті. Заходи вступлять в силу в середу.

Прем’єр-міністр Роберт Абела з посиланням на Reuters заявила, що Мальта закриває всі бари, ресторани, спортивні зали і клуби до завтрашнього другого етапу опівночі.

На Мальті інфіковано 30 осіб, смертельних випадків немає. Заборонен в’їзд людям з Франції, Італії, Німеччини, Іспанії та Швейцарії. Всі прибуваючі в країну підлягають двотижневосу карантину.

Абелла сказав, що уряд робить все можливе, щоб уникнути національного карантину, але при необхідності введе цей захід.

Британці мають припинити всі додаткові контакти і уникати клубів, пабів, театрів і будь-яких другорядних поїздок, заявив прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

«Люди повинні починати працювати з дому всюди, де це можливо. Настав час припинити необов’язкові контакти з іншими людьми і всі несуттєві поїздки. Епідемія наближається до фази швидкого зростання, перш ніж досягне свого піку, і без рішучих дій кожні 5-6 днів число інфікованих може подвоїтися », сказав він.