Смертність від китайського вірусу зростає, інфекція поширюється

Національна комісія охорони здоров’я Китаю повідомила, що число підтверджених випадків спалахів коронавірусу в Китаї досягла 28 018 чоловік по всій країні.

Щоденне оновлення даних комісії каже, що ще 73 людини загинули. Більшість смертей відбуваються в провінції Хубей, де і почався вірус. Тільки три людини загинули в інших провінціях, а загальне число загиблих складає вже 563.

Також з’ясувалося, що ще 10 пасажирів, які перебувають на карантині в понеділок біля японської префектури Канагава, були заражені китайським вірусом, повідомляє інформаційне агентство Кіото з посиланням на міністерство охорони здоров’я країни.

Круїзний лайнер Diamond Princess знаходиться в японському порту Йокогама після того, як з’ясувалося, що один з пасажирів захворів новим коронавірусом. Корабель покинув Йокогаму 20 січня і відправився за маршрутом Кагосіма-Гонконг-Окінава і повинен був повернутися до Йокогами в понеділок. Однак виявилося, що один із пасажирів, 80-річний житель Гонконгу, був заражений. До понеділка кілька пасажирів почали скаржитися на нездужання. Японська влада вирішила затримати судно і оглянути всіх 3700 пасажирів і членів екіпажу.