У Новій Шотландії зафіксований рекорд імміграції

Завдяки рекордній кількості іммігрантів в 2018 році населення канадської провінції Нова Шотландія збільшилося до історичного максимуму.

За твердженням представників Управління імміграції Нової Шотландії, функціонування пілотної програми імміграції в Атлантичні провінції дало можливість рекордно збільшити кількість жителів провінції.

Згідно зі статистичними даними, в Новій Шотландії протягом минулого року прибуло на постійне місце проживання 5 650 іноземців з усього світу. Директор місцевого Управління імміграції Трейсі Тавіл, заявила, що це новий рекорд, зафіксований владою провінції.

Вона розповіла, що «у нас багато прикладів успішної взаємодії роботодавців та іноземних громадян в рамках програми імміграції в Атлантичні провінції. Ми повільно починали в перший рік пілотного проекту, але зараз цифри у всіх потоках збільшилися».

Програма має три потоки: для висококваліфікованих працівників, для кваліфікованих працівників середнього рівня і міжнародних випускників.

У минулому році нові мешканці мали можливість переїхати з-за кордону в Нову Шотландію декількома способами: по провінційній програмі імміграції, через потік для фахівців високої кваліфікації, а також по спонсорству одного з членів сім’ї, який вже живе в Канаді.

Постійне прибуття нових жителів сприяло зростанню населення провінції протягом трьох років поспіль. Зараз в Новій Шотландії проживає рекордне число постійних жителів – 965 тисяч.

Нагадаємо, раніше ми писали про нову програму канадського уряду, яка розрахована на залучення кваліфікованих фахівців в невеликі міста країни.