Грошовий потік від українців з-за кордону збільшується

За підсумками 2018 року українські трудові мігранти переказали своїм родинам 11 мільярдів доларів.

Експерти Національного банку України підрахували скільки грошей перевели українські громадяни, які працюють в різних країнах, своїм рідним і близьким.

За словами заступниці глави НБУ Катерини Рожкової, грошові перекази від трудових мігрантів протягом 2018 року в цілому склали 11 мільярдів доларів.

Зокрема Е. Рожкова підкреслила, що «з огляду на вирівнювання заробітних плат в Україні, відновлення економічного зростання, а також надлишку на ринках наших найближчих сусідів трудових ресурсів, ми очікуємо уповільнення трудової міграції».

Разом з тим, фінансові аналітики НБУ прогнозують, що рівень доходів трудових мігрантів буде рости і в 2019 році.

Уже другий рік для підрахунку грошей, які щорічно пересилають в Україну заробітчани, в НБУ використовують методику, яка враховує всі можливі способи переказу грошей українцями з-за кордону.

Слід зазначити, що протягом минулого року сума грошових переказів трудових мігрантів в порівнянні з 2017 роком зросла на 1,7 мільярда доларів. Це істотна надбавка для економіки України і стабільного курсу гривні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що все більше українців, які працюють в інших країнах, використовують Інтернет для переказу грошей в Україну. За даними компанії TransferGo, яка займається грошовими переказами в онлайн-режимі, в минулому році з її допомогою українські громадяни перерахували 70 мільйонів євро, що у вісім разів більше, ніж в 2017 році.