Поїзд «Чотири столиці» став дуже популярним серед пасажирів

Практика показала, що керівництво «Укрзалізниці” не прогадало, коли було прийняте рішення запустити поїзд за маршрутом Київ-Рига.

Маршрут, який проходить по території чотирьох країн (Україна, Білорусь, Латвія, Литва), зручний для пасажирів і стає все більш популярним. Про це свідчить збільшення пасажирообороту і заповнюваності вагонів.

Так, якщо в травні цього року заповнюваність вагонів була 64 відсотка, що для порівняно нового маршруту непоганий показник, то вже в кінці серпня заповнюваність вагонів збільшилася до 85 відсотків. Таке стрімке зростання кількості пасажирів, охочих подорожувати поїздом «Чотири столиці», стало приводом для збільшення кількості вагонів, що входять до його складу, з восьми до десяти.

В «Укрзалізниці» підрахували, що в період з вересня 2018 року по вересень 2019 року поїздом «Чотири столиці» подорожували більше 25 тисяч пасажирів, а середня заповнюваність місць склала близько 60 відсотків.

Після дослідження попиту на перевезення за маршрутом Київ-Рига в «Укрзалізниці» прийняли рішення включити до складу поїзда три плацкартні вагони. На сьогоднішній день вони користуються найбільшою популярністю серед пасажирів, які на кожен рейс розкуповують 95-100 відсотків квитків. Така популярність пояснюється просто – вартість квитка в плацкартному вагоні в два рази нижча, ніж в купейному.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чеська компанія RegioJet оголосила про запуск в наступному році нового комбінованого маршруту, який з’єднає столицю Чехії – Прагу і найбільше місто Західної України – Львів.

Угорський лоукостер Wizz Air повідомив про збільшення частоти польотів в зимовому сезоні з львівського аеропорту за діючими маршрутами.