Блокування роботи парламенту Великобританії незаконне – рішення суду

Вчора рішенням Вищого цивільного суду Шотландії було визнано незаконним блокування роботи парламенту Об’єднаного Королівства до 14 жовтня.

Відразу після рішення прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона заблокувати роботу парламенту країни на 5 тижнів група депутатів Палати громад подала позов до Вищого цивільного суду Шотландії, домагаючись скасування цього рішення уряду.

Після розгляду позову Вищий цивільний суд Шотландії ухвалив, що прохання прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона королеві Великобританії Єлизаветі II призупинити роботу британського парламенту до 14 жовтня 2019 року, щоб депутати не протидіяли уряду у вирішенні ситуації з виходом країни з Європейського союзу, визнане незаконним.

Судом винесено відповідну постанову, в якій чітко вказано, що блокування роботи парламенту не має законних підстав.

Ситуація навколо Brexit з кожним днем ​​загострюється: не встиг один суд Великобританії винести рішення про те, що Борис Джонсон мав всі законні підстави для блокування роботи парламенту країни на 5 тижнів, як буквально через кілька днів інше судове рішення визнає незаконність заборону засідати депутатам британського парламенту. Таким чином, рішення Вищого цивільного суду Шотландії скасовує попереднє судове рішення. Це вже стає схоже на битву судів. Немає ніякої гарантії, що через кілька днів ще один суд країни не винесе рішення про те, що дії Джонсона мали законні підстави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом доби петиція з вимогою заборонити блокування роботи парламенту Великобританії зібрала понад мільйон підписів.

Лідер опозиційної лейбористської партії Джеремі Корбін закликав депутатів Палати громад проголосувати за вотум недовіри прем’єр-міністру Борису Джонсону.