Торгова мережа польських супермаркетів Biedronka невдовзі може закритися назавжди

Biedronka є одним з найпопулярніших супермаркетів в Польщі. Кожен день мільйони покупців роблять покупки в магазинах мережі Biedronka, але у майбутньому магазини можуть перестати працювати.

Cитуація, яка склалася в мережі магазинів Biedronka, зараз доволі складна. Все це пов’язано з внутрішніми проблемами, а саме невдоволення працівників умовами роботи, що дуже часто викликає суперечки між керівниками і робіниками.

Тепер працівники Biedronka готуються до страйку, після чого керівництву компанії доведеться почати переговори з ними. Вони не вимагають підвищення зарплати, працівники борються за те, щоб вони мали можливість працювати в нормальних умовах, а також отримувати справедливі бонуси.

Система, яка зараз існує в супермаркетах Biedronka заснована на тому, що працівник не отримає бонусів, якщо він/ вона знаходиться у заслуженій відпустці протягом місяця та якщо він/ вона знаходиться у лікарняній відпустці. Працівники та профспілки вважають таку систему не прийнятною і ведуть свою битву з серпня, але поки єдине, що вони чули це тільки відмови.

На даний час працівники готують страйк, який може призвести до повного закриття магазинів через недостатню кількість персоналу. На цьому етапі готується спеціальний референдум, який повинен бути підписаний щонайменше половиною працівників, якщо страйк набере чинності.

Іншим аргументом, який підштовхує працівників та профспілки до мітингової діяльності, є поліпшення умов праці, особливо в охороні здоровя та безпеки на робочому місці. Ще одним фактором, який обурює працівників Biedronka є те, що в передсвяткові дні і в передвихідні дні керівництво мережі супермаркетів подовжило кількість робочих годин, що значно втомлює працівників.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018