Рятуйся хто може: британські компанії тікають з країни до Євросоюзу

Реальна загроза жорсткого Brexit, який за всяку ціну хоче реалізувати уряд Великобританії на чолі з Борисом Джонсоном, змушує британські компанії активно перебазовуватися на територію Європейського союзу.

Бурхливі політичні події навколо Brexit, які в Великобританії спостерігаються вже більше року, неможливість правлячої еліти домовитися про те, як діяти далі викликають природну реакцію британського бізнесу, який все більш активно починає перебиратися до країн Європейського союзу.

У буквальному сенсі з Великобританії біжать фінансові фірми, виробники автомобілів і обладнання, рекламні компанії, а також невеликі компанії і бізнес-корпорації. Такий масовий вихід бізнесу з країни безпосередньо б’є по економіці, оскільки зменшується приплив податків і втрачаються тисячі робочих місць.

Більшість британських компаній перебралися до Франції, але і Нідерланди, Ірландія та Бельгія з розпростертими обіймами приймають розчарованих підприємців з туманного Альбіону.

Тим часом, в своєму вчорашньому інтерв’ю прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон категорично заявив, що зробить «все можливе, щоб Великобританія вийшла з ЄС 31 жовтня…»

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що японська компанія Toyota має намір згорнути роботу свого заводу в Великобританії вже найближчим часом.

Британці вже витратили понад 5 мільярдів доларів, щоб запастися товарами першої необхідності і ліками.