У Китаї створили окуляри, які виявляють важливий симптом коронавіруса

Як повідомляє TechCrunch, китайська стартап-компанія Rokid представила інтелектуальні захисні окуляри, які дозволяють віддалено ідентифікувати людей, підозрюваних в зараженні коронавірусом.

Діагностика заснована на вимірі температури з використанням інфрачервоного датчика. За кілька хвилин такі окуляри можуть «перевірити» близько 200 чоловік на відстані 3 метри. Як відомо, лихоманка може вказувати на те, що захворювання розвивається в організмі людини. Окуляри мають вбудовану камеру, яка може знімати фотографії та відео. Вони також підтримують функцію доповненої реальності.

У Китаї новий винахід почали використовувати в школах. Розроблений пристрій також зацікавив США. Окуляри ще належить перевірити в лікарнях. Також вони можуть бути корисні для правоохоронних органів.

Це пристрій був розроблений тому, що великі скануючі пристрої, такі як використовуються в аеропортах, нелегко переносити, а портативні пристрої, такі, як інфрачервоні термометри, становлять небезпеку, оскільки вам необхідно звернутися безпосередньо до людини, щоб вона виміряла температуру.