Чи потрібна українцям віза для поїздки до Об’єднаних Арабських Еміратів?

Наближення літніх відпусток мимоволі змушує задуматися про пошуки цікавих місць для відпочинку. Бездоганні морські курорти Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) користуються заслуженою популярністю серед українців. З 2018 року власникам закордонних паспортів з біометрикою оформляти візу для короткострокової (до 90 днів) поїздки не потрібно.

У цій статті ми розповімо, чи потрібна віза в ОАЕ, власникам закордонних паспортів старого зразка і тим, хто хоче залишитися на тривалий (понад 90 днів) час. Дізнаєтеся, які особливості менталітету жителів арабських країн потрібно врахувати, скільки коштує оформлення.

Особливості візи до арабських країн

ОАЕ не є членом Єврозони, тому Шенгенська віза на їх території не дійсна, але Українцям з біометричними закордонними паспортами, віза до Еміратів не потрібна, якщо вони планують здійснити короткострокову туристичну поїздку.

подорож до ОАЕ

Володарям закордонних паспортів старого зразка і тим, хто планує здійснити довгостроковий візит (більше 90 днів) необхідно відкривати візу. Тип дозволу на перебування залежить від тривалості візиту і цілі.

Віза оформляється:

  • через візові центри країн Азії, які уклали з ОАЕ договір про право на візове обслуговування осіб зацікавлених у відвідуванні Арабських Еміратів;
  • туристичні агентства;
  • готелі.

Увага:

Заявки осіб до 30 років розглядаються з особливою ретельністю.

Влада ОАЕ виявляє занепокоєння з приводу можливості отримання молодими людьми посвідки на постійне проживання (ПМЖ) і небажання повертатися в країну походження. Будьте готові до того, що міграційна служба попросить надати заставу 1500 $ на випадок якщо турист не захоче залишати ОАЕ. Вносити депозит не потрібно, якщо заброньовано номер в чотирьох або п’ятизірковому готелі.

Міграційна служба Еміратів крім візової позначки в паспорті може видавати електронні візи, які не закріплюються будь-якої відміткою в закордонному паспорті осіб, що в’їжджають до країни. Туристу видається тільки роздруківка формату А-4.

електронні візи в ОАЕ

Як відкрити туристичну візу

Українці можуть здійснити туристичну поїздку до Еміратів по біометричному закордонному паспорту. Володарі закордонних паспортів без біометрії можуть оформити візу в готелях, які мають ліцензію на надання візових послуг.

Необхідно надати:

  • Візову анкету, заповнену англійською мовою (бланк і зразок можна скачати на офіційному сайті Міграційної служби Еміратів);
  • Нотаріально завірені копії закордонного паспорта, з терміном дії на 6 місяців більше запланованої дати повернення;
  • 2 фото розміром 45 х 35 мм (фото в закордонному паспорті, повинно відрізнятися від фото для візової анкети).

Увага:

Іноді вимагають документально підтвердити наявність заброньованих квитків і номера в готелі.

До оплати послуг автоматично додається туристичний податок (6 $ на добу) за проживання в ОАЕ. Якщо турист забронював номер, але не приїхав, туристичну візу анулюють.

Як відкрити робочу візу

Без робочої візи офіційне працевлаштування в ОАЕ неможливо. Підготовкою документів для оформлення візи займається роботодавець. Іноземець повинен надати нотаріально завірені копії та переклад на англійську мову закордонного паспорта і диплома про профільну освіту.

Віза видається на 60 днів, цього часу достатньо для узгодження умов співробітництва, підписання трудового контракту та відкриття візи резидента.

Увага:

Резидентську візу можуть отримати на два-три роки і власники майна на території ОАЕ, в цьому випадку оформити візу допомагають компанії, які продали іноземцю об’єкт нерухомості.

Як оформити транзитну візу

Транзитну візу в ОАЕ відкривають для пасажирів, які здійснюють авіаперельоти на великі відстані з пересадкою в аеропортах Еміратів. Після отримання відмітки про прибуття мандрівники можуть перебувати в ОАЕ 96 годин (половину цього терміну безкоштовно за час, що залишився слід доплатити 14 $). Транзитна віза дозволяє зробити покупки і створити перше враження про Емірати. Транзитні візи для учасників морських круїзів оформляє організатор туру.

Транзитну візу можна оформити:

  • за чотири робочих дні до вильоту в компанії перевізника;
  • в аеропорту відразу після прильоту в Емірати;
  • у відділі по обслуговуванню транзитних пасажирів (необхідно пред’явити квиток на рейс до країни прямування).

Як отримати гостьову візу

Для поїздки до родичів чи знайомих, які проживають в Еміратах необхідно відкрити гостьову візу, яка дозволяє 29 днів перебувати в країні. Оформленням візи займається приймаюча сторона.

Необхідно надати:

  • Візову анкету;
  • Копію закордонного паспорта.
  • На розгляд заявок відводиться 60 днів.

Чи потрібна дитині віза для поїздки до Еміратів

З 2019 року для відвідування ОАЕ необхідно оформляти особисті закордонні паспорти для дітей (незалежно від їх віку) і візу. Подорож маленької дитини без батьків або офіційних опікунів неможлива.

віза для дитини

Імовірність відмови висока, якщо діти (до 18 років) їдуть без батька тільки з матір’ю. Необхідно оформити завірена нотаріально згоду батька дитини (англійською мовою) на поїздку.

Увага:

В’їзд дитини в Емірати без особистого закордонного паспорта призведе до штрафу і депортації. Запису про дитину в паспорті батьків не достатньо.

Скільки коштує віза

Мито при оформленні туристичної візи 65 $, транзитної 45 $. Вартість робочої, резидентської і студентської візи залежить від тривалості візиту – на 90 днів 186 $. Оформлення гостьовий візи обійдеться 450 – 500 $. Ціна збільшиться, якщо візу оформляє посередник. Візовий збір у разі відмови не повертається.

Продовження візи

Туристичну візу продовжити не можна її відкривають для одноразового відвідування країни.

В інших випадках дозвіл на перебування можна продовжити, якщо:

  • іноземець проживає в готелі п’ять зірок;
  • надав квитанцію оплати номера на більш тривалий час.

Увага:

За перебування в Еміратах після закінчення терміну візи штраф 30 $ в день.

Яких правил слід дотримуватися

Емірати мусульманська країна. За порушення правил поведінки доведеться заплатити штраф, а можливо навіть потрапити у в’язницю.

Заборонено:

  • носіння зброї навіть іграшкової;
  • вживання та розповсюдження наркотичних речовин;
  • вживати їжу зі свинини;
  • грати в карти та інші азартні ігри.

Багаж прибулого в ОАЕ іноземця не повинен містити матеріали, що ображають релігійні почуття мусульман (наприклад, порнографію).

Одна людина може привести два літри алкоголю, 2000. сигарет, сувеніри на загальну суму 845 $.

звичаї в ОАЕ

Жінкам не рекомендується використовувати відверті наряди. Фотографувати мусульманок також заборонено. За викинутий мимо урни сміття штраф.

Підводимо підсумки

В ОАЕ роблять все можливе для залучення туристів і кваліфікованих фахівців з інших країн. Тим, хто дотримується правил отримати візу не складно. Передбачена можливість оформлення електронної візи. Підготувати документи для візи можна самостійно або за допомогою готелів і туристичних агентств.