Борги перед ОСББ відпрацюй – заплати податки

Нова редакція постанови українського уряду виключає можливість оплати роботи мешканця, отрабатывающего заборгованість, готівкою.

Ті мешканці будинку, які мають заборгованість перед об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), але не можуть по тим або іншим причинам її виплатити, можуть їх відпрацювати.

новая схема для ОСМД

Таку можливість надає постанова Кабінету міністрів №711, прийняте на початку вересня. Після укладення договору з ОСББ, людина спокійно відпрацьовує заборговану суму. Коли роботи виконані, представником ОСББ складається акт виконаних робіт, де зазначається обсяг і вартість, яка враховується у списання боргу.

Але після внесених урядом змін, вже не можна оплатити роботу готівкою, тільки списується борг, при цьому оподаткування ніхто не відміняв. Саме тут і криється головна небезпека, що такий складний підхід не сприятиме вирішенню даної проблеми і зменшення боргів, які ростуть із-за того, що люди не можуть отримати адекватні заробітні плати за свою працю, щоб забезпечити себе і родину найнеобхіднішим, що і призводить до збільшення трудової міграції з України.https://news.eurabota.ua/uk/ukraine/employment/v-ukraine-tysyachi-specialistov-no-oni-nikomu-ne-nuzhny/

Нагадаємо, раніше повідомлялося про важку ситуацію на українському ринку праці катастрофічно не вистачає фахівців робітничих спеціальностей.

Джерело: www.eurabota.ua

16.10.2018