Україна: Росія зосередила біля кордону 90 тисяч військовослужбовців

“Росія зібрала 90 тисяч військовослужбовців біля кордону з Україною та на Донбасі”, – повідомила прес-служба Міноборони України.

«За даними Центрального розвідувального управління Міноборони, на початок листопада 2021 року біля нашого кордону та на тимчасово окупованих територіях дислокується група військ загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб», – йдеться у заяві Міноборони.

Це війська 8-ї та 20-ї армій Південного та Західного військових округів, а також сили та техніка Чорноморського флоту Росії.

«Крім того, біля кордону з Україною розташовані окремі з’єднання та частини 4-ї та 6-ї армій ВПС та ППО Росії. Два армійські корпуси російських військ розташовані на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей», – йдеться у повідомленні Міноборони України.

У Міноборони України зазначили, що у другій половині 2021 року Росія провела серію масштабних командно-штабних навчань біля кордону з Україною.

“Після завершення оперативної та бойової підготовки частини та підрозділи 41-ї армії залишилися в європейській частині Росії, зокрема в районі села Єльня Смоленської області, на відстані близько двохсот тисяч метрів від держкордону України”, – повідомили в Міноборони України.

У міністерстві також зазначили, що час від часу Росія вдавалася до подібних військових накопичень, щоб підтримувати напруженість у регіоні та чинити тиск.

Раніше газета Washington Post повідомляла, що Росія знову збирає війська на кордоні з Україною, і це не вчення.