У парламенті Великобританії шукають альтернативу Brexit

Одним з реальних варіантів виходу з тупикової ситуації, яка склалася з виходом Великобританії з Європейського союзу, є норвезький варіант.

Схоже, що депутати Палати громад, які розчарувалися в невдалих спробах прем’єр-міністра Терези Мей знайти компромісний варіант в питанні Brexit, мають намір взятися самостійно за вирішення цієї складної проблеми.

Депутат від консервативної партії Великобританії Олівер Летвін днями заявив, що британський парламент повинен знайти оптимальний варіант виходу країни зі складу Європейського союзу.

Зокрема він сказав, що «якщо угода прем’єр-міністра не пройде на наступному тижні, ми повинні спробувати зрозуміти, чи існує міжпартійна більшість для будь-якої альтернативи».

Олівер Летвін пропонує провести спеціальне засідання парламенту, на якому обговорити варіанти виходу країни з ЄС, щоб переконатися який з них схвалить більшість парламентаріїв.

Сам Летвін пропонує спосіб вирішення проблеми Brexit, при якому Великобританія може встановити відносини з ЄС аналогічні тим, які діють між Норвегією і Євросоюзом. Відповідно до цієї схеми, країна перебуває на єдиному ринку ЄС і знаходиться в митному союзі. Цей варіант може стати оптимальним рішенням для початку виходу з тупикової ситуації, яка склалася на сьогоднішній день.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Великобританії в разі виходу країни з ЄС без угоди, скасує мито на більшість імпортних товарів.

Німецька компанія BMW вже повністю підготувалася до виходу Великобританії зі складу Європейського союзу.