Turkovac – назва турецької вакцини проти коронавіруса

“Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив назву турецької вакцини проти коронавіруса – Turkovac”, – повідомляє Анатолійське агентство.

Програма розробки вакцини вступила в фазу 3 клінічних випробувань на добровольцях, які почалися в міських лікарнях Анкари, і президент Реджеп Тайіп Ердоган був присутній на заході по відеоконференції. Міністр охорони здоров’я Фахретін Коджа став свідком перших щеплень, зроблених волонтерам.

Під час заходу Ердоган сказав, що Туреччина активізує свої зусилля з масової вакцинації ліками, імпортованими з Німеччини та Китаю, але національна вакцина допоможе контролювати інфекцію в майбутньому. «Надзвичайно важливо мати власну вакцину, щоб, як можна швидше, врятувати нашу країну від лещат пандемії і забезпечити здоров’я і благополуччя нашої нації», – сказав Ердоган.

Туреччина оголосила про скасування більшості обмежень на пандемію на цьому тижні через скорочення числа нових випадків, але Ердоган закликав громадян Туреччини продовжувати вакцинацію, щоб захистити себе і своїх близьких від вірусу.

«У найближчі тижні Туреччина знизить віковий ценз для вакцинації проти COVID-19 до 18 років», – сказав Ердоган, додавши, що з прискореною вакцинацією обмеження по коронавірусу будуть зніматися одне за іншим.