Україна в четвірці світових лідерів по безконтактним платежам

На думку експертів українського фінансового ринку, в Україні стрімко розвивається сектор безконтактних платежів.

Кількість безконтактних транзакцій, які були зроблені українцями в минулому році, вивели Україну у світову четвірку лідерів за кількістю безконтактних платежів з картами MasterCard через смартфони, браслети, смарт-годинники.

Цю інформацію повідомив в ході круглого столу «Яке майбутнє чекає NFC-платежі в Україні?» директор з розвитку бізнесу MasterCard в Україні Юрій Батхін.

Виступаючи, він розповів, що «ми обігнали Польщу, Канаду, а також ряд європейських країн, де послуга NFC-платежів існувала і раніше».

Такому стрімкому зростанню ринку послуг безконтактних платежів сприяє те, що міжнародні платіжні системи активно працюють з банками щодо збільшення числа безконтактних карт і NFC-технологій.

Безконтактні оплати з використанням смартфонів в Україні виросли у фантастичні 90 разів. Крім цього, на чверть щомісяця зростає кількість підключених пристроїв для NFC-платежів.

Директор по цифровим рішенням Visa в Україні, країнах СНД і Південно-Східної Європи Олександр Стельмах вважає, що навіть у ситуації, що склалася Україні є до чого прагнути. Він розповів, що в Грузії процес впровадження безконтактного способу оплати можна сміливо назвати «вибуховим», це дозволило країні увійти в трійку лідерів.

Спостерігаючи те, наскільки швидко нові технології буквально вриваються в життя людей по всьому світу, в тому числі і українців, можна сміливо стверджувати, що ми є свідками якісно нового технологічного стрибка, який змінить людську цивілізацію в цілому і життя кожної людини окремо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що власники банківських карт, які зроблені за новими технологіями, матимуть можливість розплачуватися безконтактно.

Платіжна система Visa переходить на нові стандарти. Тому українські банки найближчим часом почнуть випускати виключно безконтактні картки системи Visa.