Тереза Мей готова йти на серйозні поступки в питанні про Brexit

Схоже, що прем’єр-міністр готова на все, щоб врятувати угоду про вихід Великобританії з Європейського союзу.

Тереза ​​Мей заявила, що в уряді досягнуто компромісне рішення про те, щоб членство країни в Митному союзі ЄС було продовжено і після того, як Британія повністю вийде зі складу співдружності.

Таким чином, умови Лейбористської партії для того, щоб вона підтримала угоду про Brexit при голосуванні в Палаті громад, практично виконані. Тереза ​​Мей висловила впевненість, що це рішення зможе зблизити позицію уряду з умовами, які висуває опозиція.

Крім цього, очікується, що в уряді погодяться з тим, що у Великобританії будуть діяти нормативні акти Європейського союзу, які стосуються товарообігу. Також уряд готовий зафіксувати в новому законі забезпечення Британією після Brexit такого же захисту прав працівників, який діє в країнах Євросоюзу.

Однак ситуація у Мей ускладнюється ще й тим, що, йдучи на такі істотні поступки лейбористам, вона може втратити підтримку всередині своєї партії з боку консерваторів-євроскептиків, а це вже загрожує розколом всередині парламентської фракції. Ситуація, в якій зараз знаходиться прем’єр-міністр Тереза ​​Мей, для неї дуже складна. Тим цікавіше спостерігати за тим, як вона буде з неї виходити. Адже часу у неї не так вже й багато, всього кілька місяців відстрочки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що невизначеність, яка зберігається протягом декількох років навколо виходу Британії з Євросоюзу, негативно впливає на інвестиційну привабливість економіки країни.

За словами глави секретаріату кабінету міністрів Великобританії Девіда Лідінгтона, в уряді розраховують, що провести договір про Brexit через нижню палату парламенту вдасться ще до першого засідання Європейського парламенту нового скликання в липні.