В Польщі запрацювала система видачі електронних лікарняних довідок

В Польщі запрацювала електронна система видачі довідок під час хвороби. Більше року польська влада готувала цю медичну реформу, яка зараз успішно запрацювала.

«Революція в польській медицині стала фактом. З 01.12.2018 року електронні лікарняні довідки стали обов’язковою формою для відпуски під час  хвороби», – заявив Себастьян Щурек, прес-секретар відділу Охорони здоров’я Польщі.

«Ми сподіваємось, що всі лікарі добре сприймуть цей закон. На сьогодні майже 61 процент усіх лікарів Польщі користуються електронними формами видачі таких довідок. Враховуючи, що в січні поточного року кількість складала від 3 до 9 відсотків, це величезне поліпшення».

«У кожному воєводстві майже 1700 лікарів були безпосередньо навчені як правильно оформити медичну довідку в електронній системі. За час навчання було проведено 515 навчальних сесій, також ми навчили користуватися системою більше 200 помічників лікарів,»- пояснює Себастян Щурек.

Як будуть діяти електронні медичні довідки і де їх можна отримати, а також іншу інформацію стосовно медичної реформи можна дізнатися за телефонами гарячої лінії соціального забезпечення з 8.00 до 21.00. Номер телефону довідки 22 560 16 00.