Сорок одна людина загинула в результаті аварії російського пасажирського літака в Москві

Пасажирський літак загорівся в аеропорту Шереметьєво в Москві. Слідчий комітет Росії офіційно повідомив про загибель 41 пасажира. Щонайменше 12 людей отримали поранення. На борту знаходилися 73 пасажири і 6 членів екіпажу. Машина SSJ-100 літіла з Москви до Мурманська, але через кілька хвилин після зльоту, близько 18-ї години за московським часом льотчики повідомили про необхідність екстреної посадки.

За словами фахівців, які розслідують причини катастрофи, літак SSJ-100, що належить російським лініях Аерофлот, був вражений блискавкою. Електронні системи були пошкоджені.

Експерти, на які посилається агентство Інтерфакс, заявили, що літак пішов на аварійну посадку без виконання процедури скидання палива і на надмірній швидкості.

Вплив машини на злітно-посадкову смугу викликав загоряння двигуна. За повідомленням радіо «Ехо Москви», евакуація пасажирів тривала близько 50-55 секунд.

Агентство Інтерфакс повідомило, що 41 пасажир загинув, тому що вони намагалися витягти свій багаж з палаючої машини. «Деякі люди в паніці намагалися витягнути свій багаж з люків і не змогли вирватися з літака, одночасно блокуючи вихід для решти пасажирів»,- каже чоловік, який має безпосереднє відношення до розслідування, проведеного у цій справі.

Задня частина літака була повністю зруйнована. Пожежа була загашена оперативно.