Пілоти Ryanair проголосували за страйк. “У нас немає вибору”

Пілоти бюджетної авіакомпанії Ryanair, що входять в Асоціацію пілотів британських авіакомпаній (Balpa), проголосували в середу за те, щоб оголосити страйк в суперечці з перевізником з приводу пенсій, соціальних виплат і «прозорої» структури оплати.
За проведення страйку висловилися 80 відсотків пілотів, які взяли участь в голосуванні, при явці 72%.
Страйки будуть мати місце між 00:01 в четвер за місцевим часом, 22 серпня і 23:59 у п’ятницю, 23 серпня, і знову з півночі понеділка, 2 вересня, до 23:59 за місцевим часом в середу, 4 вересня.
У своїй заяві Balpa підкреслила, що «десятиліття відмови від співпраці з профспілками» компанії Ryanair привели до нерозуміння очікувань їх співробітників і основних угод, які «кожна профспілка може запропонувати на робочому місці».
Як уже зазначалося, запити співробітників бюджетної лінії стосуються, серед іншого, пенсії, страхування від втрати ліцензії.
Генеральний секретар асоціації Брайан Струттон підкреслив, що її члени «не отримали офіційної пропозиції» від авіакомпанії і закликав керівництво компанії «терміново» вирішити суперечку, щоб уникнути страйку.
«Жоден пілот не хоче псувати плани поїздок людей, але на даний момент, здається, що у нас немає вибору»,- зазначив він.
Представник перевізника не визнав рішення пілотів, вказуючи на те, що в асоціації Balpa менш ніж 30 відсотків пілотів, які літають в Ryanair, з чого випливає, що 70 відсотків не вирішили взяти участь у страйку.