Путін відкрив завод з виробництва ліків від COVID-19

“Вчора в Сибіру відкрився фармацевтичний завод по виробництву препаратів проти COVID-19, в той час, як в країні було зареєстровано рекордну кількість нових інфекцій і смертей від коронавіруса”, – повідомляє Reuters.

На відкритті Путін зробив відеозвернення, в якому повідомив, що завод буде виробляти ліки проти COVID-19, а також ліки від туберкульозу, діабету, гепатиту та інших хвороб.
«Людям потрібні ці ліки. Вони потрібні їм буквально кожен день »,- сказав він.

У Росії зареєстровано 25 487 нових випадків зараження коронавірусом і 524 смерті за останні 24 години – це найвищий рівень з початку пандемії.

Росздравнадзор повідомив, що в деяких частинах Росії закінчуються лікарняні ліжка для хворих COVID-19.

Влада Москви, де було зареєстровано 6 075 нових випадків зараження, продовжила до 15 січня рекомендовану самоізоляцію для людей старше 65 років та осіб із груп високого ризику.

За словами мера Москви Сергія Собяніна, “компанії, яким було наказано перевести на віддалену роботу не менше 30 відсотків своїх співробітників, повинні зберегти режим до середини січня”.
За його словами, міська система охорони здоров’я перебуває під тиском, але все ще здатна впоратися з напливом хворих COVID-19.

«Експерти вважають, що за цих умов немає необхідності вводити додаткові обмеження, але скасування вже діючих заходів було б поспішним і необачним рішенням»,- сказав він.

З початку пандемії Росія зареєструвала 2 187 990 випадків зараження коронавірусом і займає четверте місце в світі після США, Індії та Бразилії.