Перша в Європі: Данія починає поступово відкривати школи

Данія – перша країна в Європі, яка почала відкривати школи після того, як вони були закриті протягом місяця через епідемію коронавіруса (COVID-19).

Як повідомили кореспонденту французької преси, після закриття 12 березня почали відкривати дитячі сади і початкові школи.

Проте, заняття поновлюються тільки приблизно в половині датських муніципалітетів і близько 35% шкіл в столиці Копенгагені, оскільки деякі з них просять надати більше часу для адаптації до введених заходів охорони здоров’я.

Очікується, що всі школи відкриються до 20 квітня.

На початку квітня уряд країни оголосив, що школи будуть знову відкриті, «за умови, що всі будуть дотримуватися дистанції і мити руки».

Школи повинні забезпечити, щоб між партами в класних кімнатах підтримувалася відстань в два метри і організовувалися невеликі групові інтервали.

Щоб слідувати керівним принципам, багато шкіл вважають за краще заняття на відкритому повітрі, що є проблемою для шкіл в міських районах.

Деякі батьки висловилися проти відкриття шкіл, підкресливши проблеми зі здоров’ям. Петиція під назвою «Моя дитина – не морська свинка» зібрала близько 18000 підписів.

Хенрік Вільгельмсен, директор школи в столичному окрузі Нобре, сказав, що «очікується, що багато дітей залишаться вдома».

Учні старших класів і середньої школи продовжать заняття дистанційно і повинні повернутися в класні кімнати до 10 травня.

На даний час в Данії зареєстровано 6 706 заражених коронавірусів і 299 померлих.