Франція розглядає можливість обов’язкової вакцинації медперсоналу від COVID

Наукова рада з COVID-19 при президенті Франції рекомендував уряду зобов’язати медичний персонал вакцинуватися від коронавірусу, йдеться у висновку ради, опублікованому в п’ятницю.

«Для медичних працівників, які доглядають за пацієнтами, рекомендується введення обов’язкової вакцинації». Вчені також рекомендують «часткове введення літніх обмежувальних заходів в районах країни, які найбільше постраждали від пандемії».

У понеділок Національна організація працівників охорони здоров’я Франції закликала до введення обов’язкових щеплень від коронавируса для лікарів, назвавши це «етичним зобов’язанням і професійним обов’язком».

У заяві вони закликали своїх колег, які ще не були вакциновані, зробити це в терміновому порядку, щоб захистити пацієнтів на тлі поширення варіанта Дельта.

Коментуючи пропозиції, міністр охорони здоров’я Олів’є Веран сказав, що французька влада розглядають такий варіант, але необхідні подальші обговорення з промисловістю і юридична основа.

За останніми даними влади, з початку епідемії у Франції виявлено майже 5,8 мільйона випадків коронавірусної інфекції, понад 111 тисяч людей померли.

За даними органів охорони здоров’я, на сьогоднішній день близько 34 мільйонів французів отримали як мінімум одну дозу вакцини від коронавируса. 15 червня під Франції почалася вакцинація підлітків від 12 років і старше.

Випадки зараження вірусом Дельта збільшилися майже до 50%, повідомив міністр у п’ятницю. В інтерв’ю France Inter він передбачив, що більшість випадків коронавируса в наступні вихідні, швидше за все, будуть інфіковані варіантом Дельта.

Раніше Веран закликав французів зробити щеплення від COVID і попередив, що до кінця липня країна може зіткнутися з новою хвилею інфекцій.