Білий дім має намір надати вакцини для імунізації в аптеках

“Білий дім запустить нову програму по відправці вакцин проти коронавіруса безпосередньо до аптек. Вона буде запущена наступного тижня, і її мета – розширити доступ американців до ліків”. Про це повідомив головний радник Білого дому, якого цитує агентство Reuters.

Координатор команди президента Джо Байдена по боротьбі з COVID-19 Джефф Зінтс сказав, що програма стартує 11 лютого і спочатку планує доставити в цілому 11 мільйонів доз до 6500 аптек. Він додав, що зі збільшенням кількості доступних вакцин, об’єм програми може бути розширений до 40 000 аптек.

«Це дасть людям більше місць для вакцинації в місті, де вони живуть»,- сказав Зінтс.

Минулого місяця Байден сказав, що вакцинація досі була «сумної невдачею», і пообіцяв прискорити поширення доз вакцини серед американців з пріоритетом забезпечення рівного доступу незалежно від географічного положення, раси або етнічної приналежності.

Зінтс додав, що на додаток до першого мільйона доз вакцини, який буде наданий аптекам, федеральний уряд має намір відправити 10,5 мільйона доз до окремих штатів і територій протягом наступних трьох тижнів.