Імовірність нового референдуму по Brexit різко збільшилася

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей пропонує депутатам парламенту країни нові рішення, які на її думку дадуть можливість вирулити із найскладнішої політичної кризи, пов’язаної зі значними труднощами Brexit.

Затяжна політична криза, яку ніяк не може подолати прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, перш за все пов’язана з непоступливістю депутатів Палати громад. Парламентарії в більшості незадоволені тим, як Мей домовилася з керівництвом Європейського союзу, і вперто не бажають голосувати за угоду про Brexit.

У цій ситуації прем’єр-міністр зважилася на компромісне рішення, яке, як вона розраховує, дозволить набрати необхідну кількість депутатських голосів. Мей пов’язала можливість проведення повторного референдуму по Brexit з позитивним голосуванням депутатів за раніше відкинуту угоду про вихід країни з Євросоюзу.

«Ми робимо нову пропозицію, щоб знайти спільну мову в парламенті»,– заявила напередодні прем’єр-міністр Тереза ​​Мей. Вона зазначила, що, якщо Палата громад прийме позитивне рішення про проведення другого референдуму до ратифікації угоди з ЄС, очолюваний нею уряд зобов’язується вжити всіх необхідних заходів, щоб організувати волевиявлення народу на новому референдумі.

Крім цього, вона розповіла, що в проект угоди додані нові гарантії щодо прав працівників, захисту навколишнього середовища, кордону з Ірландією і компромісне рішення по митниці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон збирається поборотися за крісло прем’єр-міністра Великобританії, замінивши Терезу Мей.

На думку одного з керівників Євросоюзу Дональда Туска, на сьогоднішній день існує досить висока ймовірність того, що в результаті різних об’єктивних і суб’єктивних причин, виходу Британії з ЄС може і не бути.