Ніяких подвійних податків для українців бути не може

Українці, які офіційно працевлаштовані за кордоном і платять там податки, хвилюватися про оподаткування в Україні немає причин.

Юрист з податкового права, член Асоціації правників України Антон Подільчак пояснює, що українська влада не може юридично оподатковувати всіх трудових мігрантів, законодавство цього не передбачає.

З переважною більшістю країн, де працюють наші співгромадяни Україна підписала угоди про уникнення подвійного оподаткування, оскільки законодавство нашої країни інтегрується в правове поле ЄС. Громадянин має право вибирати податкову юрисдикцію, тобто вибирати країну для сплати податків. Щоб уникнути непорозумінь юрист радить мати документи, що доводять сплату податків в тій чи іншій країні.

Цілком ймовірно, українська влада хотіла б якимось чином обкласти податками нелегальних трудових мігрантів, але зробити це на сьогоднішній день неможливо, оскільки банківська таємниця є недоторканною.

Нагадаємо, раніше ми писали, що міністр соціальної політики Андрій Рева однозначно дав зрозуміти, що в уряді всерйоз задумалися, як би стягувати податки з тих грошей, які українці пересилають з-за кордону.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018