Дональд Туск вважає, що ймовірність скасування Brexit досить висока

Схоже, що другий референдум, на якому жителі Великобританії будуть ще раз вирішувати залишатися їм в Європейському союзі чи ні, цілком імовірний. Про це прямо заявив голова Європейської ради Дональд Туск.

На думку одного з керівників Євросоюзу Дональда Туска, на сьогоднішній день існує досить висока ймовірність того, що в результаті різних об’єктивних і суб’єктивних причин, виходу Британії з ЄС може і не бути.

Оцінюючи процеси, які відбуваються в Об’єднаному Королівстві, Дональд Туск вважає, що Brexit цілком може бути не реалізований. Імовірність такого розвитку подій складає 30 відсотків.

«Після британського референдуму в 2016 році, я думав, якщо ми його визнаємо, то питання буде закрите. Сьогодні шанс на те, що Brexit все-таки не відбудеться на мою думку, становить від 20 до 30 відсотків. Це багато», – підкреслив високопоставлений чиновник.

Люди, які агітували за Brexit, переконували громадян, що вихід з ЄС буде швидким і безболісним. Однак Дональд Туск вважає, що цей процес буде кардинально відрізнятися від того, що припускали прибічники Brexit. Все не так просто, як здається на перший погляд, і це доводять нещодавні події.

Цікаво, але багато хто не знає, що референдум 2016 року – це вже не перший плебісцит, на якому громадяни Великобританії вирішували, що їм робити з членством в ЄС. Перший раз влада запитувала думку громадян з цього питання в 1975 році, всього через 2 роки після приєднання Британії до Європейського економічного співтовариства.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що газета The Daily Telegraph, посилаючись на свої джерела в уряді, повідомила про те, що прем’єр-міністр Тереза ​​Мей провела таємне обговорення можливого проведення повторного референдуму про вихід країни з ЄС.

Експерти одного з найбільших в світі інвестиційних банків Goldman Sachs Group відзначили, що Brexit негативно впливає на інвестиційну привабливість британської економіки.