Король та королева Швеції інфіковані Covid-19

“Король Швеції Карл XVI Густав і королева Сільвія дали позитивний результат на коронавірус”, – йдеться у заяві палацу. Ця новина з’явилася на тлі зростаючої кількості інфекцій у Швеції, викликаних новою версією коронавірусу Omicron.

“Король і королева, які були повністю вакциновані трьома дозами, мають легкі симптоми і почуваються добре з урахуванням обставин”, – йдеться в офіційній заяві.

У палаці заявили, що 75-річний король та 78-річна королева ізолювали себе і намагаються вирахувати тих, з ким вони контактували.

Карл Густав, роль якого здебільшого носить церемоніальний характер, став королем Швеції у віці 27 років у 1973 році і є монархом у країні найдовше. Наслідна принцеса Вікторія, його старша дочка, заразилася вірусом у березні минулого року, як і її чоловік, принц Даніель. У обох були лише легкі симптоми, і вони швидко одужали.

30 грудня Швеція встановила щоденний рекорд Covid, зареєструвавши 11 507 нових випадків. За даними Агентства охорони здоров’я, за чотириденний період з п’ятниці по понеділок у країні було зареєстровано 42 969 нових випадків захворювання та 20 випадків смерті.

Варіант Omicron швидко поширюється, особливо у міських районах. Вчені вважають, що зараз він є причиною 50% і більше інфекцій у таких районах, як столиця, Стокгольм.