Єврокомісія попереджає Бориса Джонсона: жорсткий Brexit – не іграшки

Про непередбачувані наслідки для економіки Великобританії і не тільки, вже на офіційному рівні відкрито, без будь-яких дипломатичних реверансів заявляють представники Єврокомісії.

Уже вкотре офіційні представники керівництва Європейського союзу роблять заяви про передбачувану і непередбачувану небезпеку виходу Великобританії зі складу ЄС без будь-якої підписаної між сторонами угоди.

Однак, якщо під час перебування прем’єр-міністром Терези Мей ці заяви і вмовляння були дипломатичними, то зараз, після вступу на посаду прем’єр-міністра Бориса Джонсона, офіційні представники Єврокомісії висловлюються більш прямо.

Нещодавно офіційний представник Єврокомісії Міна Андрєєва заявила, що жорсткий Brexit для самої Великобританії матиме набагато серйозніші наслідки, ніж для Європейського союзу.

Зокрема Міна Андрєєва зазначила, що «Сполучене Королівство стане країною без будь-якого перехідного етапу. Це означає, що все первинне право і все вторинне право Європейського союзу більше не буде застосовуватися до Об’єднаного Королівства».

Якщо все-таки жорсткий Brexit відбудеться, то за словами Андрєєвої, це «означало б серйозні ускладнення з відповідними економічними наслідками для громадян і для підприємств країни».

Також представник наголосила, що з нової доповіді Єврокомісії випливає, що наслідки для Великобританії будуть більш серйозними, ніж для держав-членів ЄС. Також були проведені і інші незалежні дослідження експертів на цю тему, які приходять до аналогічних висновків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і члени його команди налаштовані рішуче і готові до жорсткого Brexit.

Економічні експерти підрахували, що вихід Британії з ЄС без угоди обійдеться країні як мінімум в 114 мільярдів доларів.