США не визнають парламентські вибори в російську Думу на території України

Росія перешкоджала здійсненню громадянами своїх цивільних і політичних прав на останніх виборах, і Сполучені Штати не визнали вибори в Державну Думу Росії на суверенній українській території. Про це повідомив Держдепартамент США.

«Вибори в Думу з 17 по 19 вересня в Російській Федерації проходили в умовах, що не сприяють вільним і справедливим виборам», – наполягає офіційний представник держдепартаменту Нед Прайс.

Він додав: «Ми не визнаємо проведення виборів в Державну Думу Росії на суверенній українській території і підтверджуємо нашу непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України».

Власники російських паспортів в самопроголошених проросійських Донецької і Луганської народних республіках (ДНР і ЛНР) голосували на виборах в Державну Думу, хоча Росія заперечує будь-яке втручання в конфлікт на сході України в підтримку проросійських сепаратистів.

Прихильники ув’язненого критика Кремля Олексія Навального також стверджують, що вибори були сфальсифіковані у величезних масштабах.