Американські дипломати, заражені коронавірусів в Кабулі, отримують кисень в посольстві

“Посольство США в столиці Афганістану Кабулі наказало ввести строгий карантин своїх співробітників після реєстрації спалаху коронавірусної інфекції. У документі з посольства зазначено, що 114 співробітників дипмісії були заражені вірусом і поміщені на карантин”, – повідомляє 24 Chasa.

«Відділення інтенсивної терапії військового госпіталю були заповнені, що змусило наших співробітників охорони здоров’я пристосувати тимчасові лікувальні кабінети в комплексі посольства, щоб піклуватися про пацієнтів, які потребують кисня», – йдеться в документі. Порушення карантину підлягають санкціям, наприклад, вигнання з дипмісії.

У документі посольства йдеться, що 95 відсотків інфікованих – це люди, які не пройшли повну вакцинацію від Сovid-19. Посольство запрошує своїх співробітників на вакцинацію.

“Спалах коронавіруса в посольстві відбувся після того, як Держдепартамент США наказав всім членам дипломатичної місії, які не виконують основні функції, покинути Афганістан через зростання насильства і підвищеного ризику нападів в Кабулі”, – повідомляє AFP.

Випадковість це чи теракт з використанням біологічної зброї поки не відомо.