США не залишать Великобританію один на один з жорстким Brexit

Один з найближчих соратників президента Сполучених Штатів Дональда Трампа – радник із національної безпеки США Джон Болтон, висловив повну підтримку прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону з боку адміністрації Білого дому.

Джон Болтон знаходиться у поїздці по європейським країнам для того, щоб прояснити важливі питання зовнішньої американської політики. Не дивно, що в першу чергу, він провів переговори з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, який, схоже, не збирається відступати від своїх заяв щодо виходу країни зі складу Європейського союзу 31 жовтня 2019 року в будь-якому випадку – з угодою або без неї.

Позиція, яку сформулювали в адміністрації Білого дому щодо ситуації, яка склалася навколо виходу Великобританії з ЄС, полягає у повній підтримці офіційного Лондона в разі виходу Британії з Євросоюзу без угоди.

Радник Трампа також зазначив, що адміністрація президента США намагається бути корисною Лондону: “Ми хочемо допомогти з Brexit”.

Після того, як Сполучене Королівство вийде зі складу Євросоюзу, британському уряду необхідно буде домовлятися про економічне співробітництво й торгівлю з кожною країною окремо. Цей тривалий процес вже почався.

Великобританія і США повинні будуть укладати нову торговельну угоду, з якою, як зазначають політичні експерти, не все так просто. Тому, Болтон зазначив, що переговори будуть вестися окремо по кожному сектору економіки, а найскладніші питання залишать на завершальну фазу переговорів. При цьому одним з найскладніших питань може стати угода щодо фінансових послуг.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що офіційний представник Єврокомісії Міна Андрєєва заявила, що жорсткий Brexit для Великобританії буде більш проблематичним, ніж для ЄС.

На думку експертів, економіка Британії втратить 114 мільярдів доларів, якщо все-таки буде реалізований жорсткий Brexit.