Brexit: дата голосування угоди з ЄС знову перенесена

В уряду Великобританії явні ознаки прокрастинації. Ніяк не можуть визначитися коли приймати рішення по Brexit. Тереза Мей знову перенесла дату голосування.

Якщо так справа піде й далі, то парламент Великобританії буде голосувати угоду з ЄС в день виходу країни з Євросоюзу. При цьому Тереза Мей висловлює надію, що депутати підтримають угоду з ЄС, інакше «жорсткий» Brexit може призвести до великих проблем для простих жителів Британії.

«Повноцінного голосування в парламенті на наступному тижні не буде, але ми гарантуємо, що це станеться до 12 березня», –заявила прем’єр-міністр. Також Тереза Мей додала, що вихід з ЄС 29 березня з угодою все ще можливий.

Поки прем’єр-міністр веде переговори з керівництвом ЄС, щоб узгодити всі спірні питання по Brexit, Вінс Кейбл, лідер Ліберал-демократичної партії Великобританії зробив резонансну заяву. На цьому тижні в парламент партією буде внесена пропозиція про організацію другого референдуму по Brexit. Також він попросив підтримати ініціативу опозиції членів нової незалежної парламентської групи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у зв’язку з виходом Великобританії з ЄС, депутати Європарламенту від Британії вже готові назавжди покинути європейське законодавче зібрання.

Депутати Європарламенту запропонували надати жителям Великобританії безвізовий режим після Brexit.