Працівники з України рятують свято Миколая в Польщі

Цього року Святі Миколаї, яких ми зустрічаємо в торгових центрах та на вулицях в Польщі, найчастіше говорять українською мовою. Польські студенти не хочуть підзаробити у святковий сезон, хоча є можливість заробити на 20% більше, ніж у минулому році в передсвятковий період.

Різдвяно-новорічний сезон у Польщі з року в рік починається все раніше. Компанії та агентства з працевлаштування починають набирати на сезонні різдвяно-новорічні роботи працівників швидше, ніж кілька років тому.

«Для нас підготовка до святкового сезону починається ще восени, оскільки в багатьох компаніях, виробляють святкові цукерки, новорічні сувеніри і інші речі, які зроблять свято Різдва та Нового року веселим і пам’ятним. Для працівників, які працюють в торгових мережах, передріздвяний сезон починається відразу після свята Всіх Святих(1 листопада)», – говорить Міхал Подульский, керівник Секції агентств з тимчасового працевлаштування (САПТ), що діє в рамках Асоціації агентств зайнятості (САЗ) та директор з продажу Gdansk Toolip HR агентства.

«Було б легше на такі сезонні роботи брати студентів, але вони менше зацікавлені в оплачуваній роботі, ніж кілька років тому», – додає Міхал Подульський. «Ось чому все більше і більше українців приймають на роботу в передріздвяний період».

Навіть той факт, що роботодавці протягом передсвяткового сезону готові платити більше, ніж вони платять за подібні роботи протягом року, не допомагає, щоб залучити студентів.

Міхал Подульський додає, що працівники з України охоче погоджуються працювати у святкові дні тому, що переважна більшість українців православного віросповідання і вони святкують Різдво лише через два тижні. Тому працівники з України охоче погоджуються працювати під час католицьких свят.

Джерело: www.eurabota.ua

03.12.2018