США призупинили підготовку до великих військових навчань в Європі через коронавірус

Американські військові оголосили, що зупинили пересування військ і техніки в Європу для передбачуваних великих військових навчань через пандемію нового коронавірусу, повідомляє Reuters.

Оборонна підготовка під назвою Defender-Europe 20 (“Захисник-Європа 20”) вже була обмежена за обсягом, і американські військові зробили додатковий захисний крок, який був оголошений вчора.

“Здоров’я, безпека і підготовленість наших військових, цивільних осіб і членів їх сімей є нашою головною турботою», – йдеться в заяві військових США.

Від Португалії на заході до Німеччини та Угорщини на сході, в країнах Європейського Союзу посилений контроль на кордонах, які в звичайний час відкриті в рамках Шенгенського простору, щоб спробувати обмежити поширення коронавірусу.

Кілька країн заборонили масові заходи, такі як спортивні, культурні та релігійні заходи.

На сьогоднішній день у всьому світі інфіковано близько 169 000 чоловік, більше 6 500 померли.

З січня армія США розгорнула в Європі 6000 військовослужбовців зі Штатів, а також близько 9000 транспортних засобів і обладнання.

Минулого тижня американські військові оголосили, що головнокомандувач Збройних сил США в Європі, можливо, заразився коронавірусом під час конференції з командувачами сухопутними військами в Європі в німецькому місті Вісбаден.