Борис Джонсон обіцяє Brexit до кінця січня 2020 року

Прем’єр-міністр Великобританії впевнений у перемозі Консервативної партії на дострокових парламентських виборах. Борис Джонсон обіцяє, що вже 31 січня 2020 року країна нарешті вийде зі складу Європейського союзу. Лідер консерваторів заявляє, що вже скоро закінчиться період невизначеності, який тривав протягом останніх двох років.

У Великобританії в розпалі передвиборчі перегони. Дострокові вибори відбудуться 12 грудня. Чинний прем’єр-міністр Борис Джонсон в ході передвиборних дебатів і виступів практично кожного дня робить резонансні заяви і гучні обіцянки. Днями він категорично заявив, що після перемоги на виборах і отримання більшості в Палаті громад угода з Євросоюзом про Brexit буде проголосована вже до Різдва. Борис Джонсон впевнений, що протягом місяця після позитивного голосування Британія остаточно покине лави ЄС. Він заявив, що пора «перегорнути сторінку безладу, затримок і розбрату останніх років».

Згідно з планами, які озвучили консерватори, депутати повинні якомога швидше ратифікувати угоду про Brexit, щоб встигнути оформити всі документи до 31 січня. Потім настане перехідний період. Протягом цього часу Британія і далі дотримуватися правил Європейського союзу. За цей час сторони повинні виробити нові угоди, які регулюватимуть торгові відносини.

За кілька тижнів до виборів, згідно з опитуваннями громадської думки, Консервативна партія Джонсона значно випереджає Лейбористську партію. Однак значна частина виборців ще не визначилася з вибором. Більш того, згідно з оновленими даними, підтримка консерваторів зменшилася на 1 відсоток – до 41 відсотка, в той час як лейбористи додали 2 відсотки – до 34 відсотків. Динаміка рейтингів партій показує, що не все так однозначно.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Київ і Лондон домовилися про дипломатичні і економічні відносини після Brexit.

Для сезонних працівників із країн, які не входять до Євросоюзу, британський уряд збільшить квоти в чотири рази.